2023-11-18

Information till boende i 6:an

Vi har problem med ventilationen på Åsvägen 6 och det kommer att göras felsökningar. Under tiden är det inte tillåtet att elda i öppna spisen. Vi kommer fortlöpande att uppdatera info i trapphus och här på hemsidan.

På måndag och tisdag, den 20-21/11 kommer det inte att vara möjligt att boka tid i tvättstugan. Anledningen är att byggföretaget som färdigställer våra nya lägenheter behöver tillgång till tvättstugan för att utföra arbeten.


2023-09-26

Nu är det dags att boka in höstens städdag!

Lördagen den 21 oktober är det dags för höststädning. Även ett utmärkt tillfälle för såväl gamla som nyare medlemmar att träffa sina grannar.

Vi samlas som vanligt först utanför Åsvägen 4 kl 10.00 för aktuell information från styrelsen. Sedvanlig info om vad som sedan ska göras kommer att sättas upp i trapphusen innan.

Två containrar kommer att finnas, där man även får kasta privata saker. Dock ej elektronik eller sådant som kan vara brandfarligt.

Efter vårt arbetspass avslutar vi förstås, som vi brukar göra, med korvgrillning. Föreningen bjuder också på drycker (vin, öl eller alkoholfritt alternativ).

Vi hoppas på en god uppslutning!


2023-08-09

Information gällande lokalkonvertering Åsvägen 6

Vi vill härmed förmedla en uppdatering kring pågående ombyggnation av lokalerna till lägenheter i detta infobrev (PDF).


2023-06-20

Protokollet från vår föreningsstämma 1 juni

Vi gjorde ett utskick av protokollet igår till er medlemmar, som vi har e-postadress till, vilket är det stora flertalet. Alla kanske dock inte kollar sin e-post dagligen. Därför denna information. Om det skulle vara någon som inte har tillgång till sin e-post (eller kanske har bytt e-postadress) och saknar handlingar, kan ni kontakta vår sekreterare Nils Fredrikson, tel 073-9086281.

Ett par äldre medlemmar har fått handlingarna uppkopierade på papper till sina brevinkast.


2023-06-09

Tillgång till Tele2 Play

Nu får du som är folkbokförd i ett Tele2-hus tillgång till tjänsten och appen Tele2 Play. Utan bindningstid och extra kostnad för dig.

I Tele2 Play-appen kan du som tittar på tv genom vårt avtal med din fastighetsägare se alla dina tv-kanaler i din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU.

https://www.tele2.se/tv/play-grundutbud

2023-04-07

Dags att inkomma med  motioner till årets föreningsstämma i Brf Husberget

Stämman äger rum torsdagen den 1 juni. Som medlem har man möjlighet att skriva motioner om frågor som berör Föreningens verksamhet på ett eller annat sätt, och där man vill att stämman ska ta beslut. Enligt våra stadgar ska motioner ha inkommit till styrelsen senast 45 dagar innan stämman. (Styrelsen ska hinna yttra sig över motionen, samt att motion plus yttrande ska delges medlemmarna tillsammans med andra stämmohandlingar i rimlig tid innan stämman äger rum). Sista datum för att inkomma med motioner är 17 april. De kan lämnas via info-länken på hemsidan eller läggas i vår brevlåda på Åsvägen 4.
Mer information om vår årsstämma kommer senare!
Hälsningar Styrelsen


2023-03-24

Lägga trall på balkongen

Ett påpekande som rör medlemmar som bygger trall på våra nya balkonger är att reglarna ska läggas från husväggen ut mot balkongräcket för att eventuellt vatten ska kunna rinna fritt i balkongens naturliga lutning. Sätter man reglarna åt andra hållet så stoppas avrinningen. Alternativet är att man sätter någon form av distanser så att reglarna får ett mellanrum till balkongplattan och att vatten kan rinna av i lutningens riktning. Vi har konstaterat att några har gjort rätt och några har gjort fel. Därför vill vi kommunicera detta ifall det är fler som ska påbörja trallbyggen nu till våren.


2023-02-14

Sotning

Sotning är bokad 13/3- 17/3.
Mer info kommer kring hur vi behöver få tillgång till allas lägenheter.
De eldstäder som ej besiktas får eldningsförbud.


2023-01-14

Platsbyte för Gästparkeringen 1 februari

Vi har på prov en gästparkeringsplats för boende i Brf Husberget. Vi kommer nu flytta gästparkeringen till plats nr 2 som är andra platsen i backen ner mot garagen För att nyttja den krävs att man bokar platsen i appen Boka tvättid. Där finns en meny som heter Gästparkering 2 (16) där man bokar p-plats nr 2 från 1 februari. Det finns möjlighet att boka två pass åt gången. Glöm inte avboka i appen när platsen blir ledig igen!