Att genomföra en digital stämma är nytt för oss alla. För att det ska gå så smidigt som möjligt följer här några tips, råd och regler.

Stämman kommer att genomföras med appen Percap som tidigare meddelats i kallelsen. Percap hanterar närvaroregistrering inklusive legitimering samt dagordning och votering. Själva videomötet sker i Microsoft Teams. Det finns en knapp i Percap-appen som länkar till videomötet i Teams. Det går att använda de flesta webbläsare till Teams videomöte men det är rekommenderat att ladda ned Teams-appen och använda den för mötet. Se till att ha laddat ner apparna i god tid innan stämman. Titta gärna igenom Percaps användarguide på percap.se/anvaendarguide

Närvaroregistreringen börjar 1 timme innan stämman. Se till att vara där i god tid. När mötet börjar stängs närvaroregistreringen och röstlängden fastställs. Kommer man för sent måste stämman lämna sitt godkännande för att man ska bli insläppt, och det vill vi undvika, så återigen se till att koppla upp er innan stämman börjar.

Ange både för- och efternamn när ni loggar på Teams-mötet. Stäng av kamera och mikrofon i Teams. Chatten i Teams ska inte användas, vill man begära ordet finns en knapp för det i Percap-appen.

När omröstning ska ske kommer ordföranden att tala om det i videomötet och då går man till Percap-appen och röstar. Ordföranden meddelar också när omröstningen är avslutad.